Szolgáltatásaink - Magyar Kézműves Remek 2014 - A városban élő vásárhelyi hímzést készítők

Magyar Kézműves Remek 2014
a A

Taroltak hímzőseink a 2014. évi Kézműves Remek versenyen. Ezzel a díjjal a kézműves mesterek alkotásainak minőségét és a magas színvonalat ismerik el.

A nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett arra, hogy a magyar gazdaság növekedése már nemcsak az exportbővülésből, hanem a belső fogyasztás emelkedéséből is adódik. A miniszter szerint azok a lépések, amelyek eredményt hoztak a gazdaság számára, a jövőben is szükségesek lesznek a foglalkoztatás bővítése és a növekedés érdekében. Elmondta, a magyar gazdaság teljesítménye az első negyedévben a harmadik legnagyobb mértékű bővülést mutatta az EU-ban.

 Parragh László az ünnepségen kijelentette: a magyar gazdaság egyik kitörési pontja a szakképzés, amelyben a nagyvállalatok mellett a kézműves társadalom is fontos szerepet játszik. Az MKIK elnöke szerint a Magyar Kézműves Remek elismerés a magyar díjak sorában a legrangosabbak között van. Az évente meghirdetett pályázat újra és újra megmozgatja a kézművesség és kézműipar képviselőit, segít életben tartani a hagyományokat, de hozzájárul megújulásokhoz is.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tizenkét évvel ezelőtt indította el a Magyar Kézműves Remek pályázatot a hagyományőrző vállalkozói kultúra, a kézműves szakma rangjának emelésére és újabb piaci lehetőségek feltárására.  A pályázat ismertsége és rangja azóta folyamatosan emelkedett. Míg 2002-ben csupán 27 pályázó nyújtotta be alkotását, akik közül 14-en nyerték el a Magyar Kézműves Remek címet, 2014-ben 97 pályamű érkezett, s a zsűri 39 címet adományozott. Az elbírálás során kiemelt követelmény volt a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés minősége és turisztikai hasznosíthatósága.

A kézműipari vállalkozók teljes körét átfogó pályázati lehetőség elsősorban szakmai elismeréssel díjaz, marketing-, illetve megjelenési lehetőséget nyújt, ahol ugyanakkor a díjak száma nincs korlátozva. Ilyen formában szinte egyedülálló elismerésről van szó.  

MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő oklevél mellett valamennyi díjazott lehetőséget kap arra, hogy használhassa a Magyar Kézműves Remek logót és termékéhez meghatározott tartalmú elismerő kártyát (termékcímkét) készíthessen.

2014-ben a pályázati felhívásra minden eddiginélszínvonalasabb pályázati munkák érkeztek; így idén találkozhattunk a legtöbb, a pályázati felhívás követelményeinek ésa díj céljainak legjobban megfelelő alkotással. Jól mutatja mindezt, hogy egyedülálló módon szinte minden pályázatot kiállításra érdemesnek talált a zsűri, illetve minden eddiginél nagyobb arányban ítélt oda díjakat. Emellett ismét sok innovatív megoldást hordozó terméket is üdvözölhettük (pl. mobil kerti konyha, motoros bőrtáska kollekció).

A címet elbíráló, neves szakembereket is felvonultató 11 tagú zsűri döntése meghozatalában kiemelt követelmény volta termékek eredetisége/egyedisége, a kivitelezés kiváló minősége, a funkcióhoz és formához igazodó kiemelkedő esztétikai színvonala és külső megjelenése, csomagolása, továbbá maradandósága/értékállósága, valamint turisztikai hasznosíthatósága, értékesíthetősége.

A 2013. évi pályázat és kiállítás során megrendezett közönségszavazás nyertesei az ezévi ünnepélyes eredményhirdetésen kapták meg a különdíjakat.

A Magyar Kézműves Remek pályázatra beadott pályaművekből nyílt kiállítás július 3. és 27. között látható a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A zsűri 2014. évben az alábbi 39 pályázatnak adományozta a „Magyar Kézműves Remek” elismerő címet. (forrás: mkik.hu)

további képek itt.

Kapcsolódó képgaléria:
Látogatók száma: 996596

Eseménynaptár

«2022-10»
H K SZE CS P SZO V      12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Keresés:

Tárhely szolgáltató

World Web Data Kft.
1043 Budapest, Árpád út 56. I. em. 2.

Adószám: 23701764-2-41
Cégjegyzék szám: 01-09-293552

 

Kapcsolat:
e-mail: info@sas.hu
telefon: 06/20/555-2062
https://sas.hu